Květnové kolo Korespondenční soutěže větroňů odlétáno

Třetí kolo „korespondenčky“ pokračovalo podle již „zaběhnutého“ scénáře, kdy ani v tomto nebylo počasí nakloněno lepším výkonům.

Za AMC Blatná jsme duben odlétali v kompletní sestavě: Petr Loula (ARC, ARC-A2), Pavel Fořt (ARC-A2) a Stan Stembera (ARC, RETRO).

Jako první posílá výsledky Honza Zelenka z Mělníka.

Včera tj. 20. května jsme vyrazili odpoledne  na letiště do Jelenic se pokusit zalétat květnové kolo. Počasí vypadalo velmi nadějně, teplota 23 stupňů, vítr jihovýchod  1 – 2 m /sec., hezké kumuly slibovaly termiku.

Chvíli to vypadalo pěkně, ale pak nastal rozpad termiky a bylo po kvalitních výsledcích.

Ani jsem tentokrát nefotografoval, protože stále stejné modely a stejné tváře. Snad příště se už objeví nové modely.

Zdraví
Honza Zelenka
Modelklub Mělník

Následují výsledky od Zdeňka Hanáčka z Jeseníků.

Zdravím z Jesenicka,
dnes jsme odlétali třetí kolo korespondenční soutěže. Okolo jedenácté jsme si dali sraz na letišti. Zhodnotili jsme situaci a vrhli se na létání. Vítr foukal z V 1- 3 m/s. Bylo vidět, že vzduchová hmota je hodně instabilní, i zvukově to bylo slyšet z dálky ozývající se bouřky. Po hodině se vítr otočil na SZ a to začal větroňářský ráj, ale trval jen půl hodiny. Poté se vítr otočil zpět na původní směr a to už bylo nic moc. Na dnešní létání jsem se moc těšil, protože předpověď bouřek dávala tušit, že vzduchová hmota bude instabilní a to se vyplnilo. Moc jsem si to užil. Létali jsme na letišti Aeroklubu Jeseník.

26.5. od 11:00 až 13:30 hodin. Vítr z V posléze SZ 1 až 3 m/s, 5/8 oblačnosti, teplota 25°C.

Časy jsme si měřili na vzájem.
S pozdravem Zdeněk

Na závěr posílají výsledky Zdeněk Ciert a Pepík Kubeš

Ahoj,
pořád jsem doufal že se počasí umoudří a bude radost lovit termiku. Je po maturitách a v rozvrhu se na čtvrtek objevilo velké okno. Předpověď počasí nebyla příznivá al risknul jsem to. Domluvil jsem se s Honzou Zelenkou a létal na jejich modelářském letišti. Hned po příjezdu a natažení gumicuku začaly na letadlo (EXPE) dopadat tem tam nějaká kapka. Letadlo si pokojně kroužilo ani nestoupalo ani to nepadalo.
Čas byl milé překvapení a postupně se pomalu obloha začala zatahovat. Okamžitě jsem letěl další dva lety, poslední 4. jsme vzdal, pršelo už docela hustě a já rychle smotal gumicuk , letadla dal do auta a jel do školy učit.

Prima den a hezké letani,
Zdeněk Cinert a Pepa Kubeš

Červnové kolo, doufejme, přinese (konečně) příznivější počasí a za klub AMC Blatná přeji (konečně) pěkné sportovní výkony 🙂

Následují výsledky za květnové kolo a výsledky celkové.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*