Pylony na Horách

Na žehrovický Spring KŽ Pylons 2024 pořádaný na letišti Panenský Týnec jsem se z důvodu rekonvalescence po operaci nedostal, ale Ostrovský a Karlovarský pohár pořádaný ve dnech 8.-9. 6. 2024 jsme si již nenechali ujít. V pátek odpoledne jsme tedy vyjeli podpořit naše závodníky na letišti Hory u Karlových Varů. Depo již bylo při našem příjezdu téměř zaplněné a probíhali tréninkové lety. Naši kluci byli již také na place a včetně nováčka Stanleye Stembery, který trénoval na svůj druhý závod pod dohledem zkušeného Sama Andrlíka.

V sobotu před desátou bylo zahájeno první kolo Ostrovského poháru. Organizace závodu skvěle šlapala a odpoledne po odlétání závodu se pokračovalo prvním kolem Karlovarského poháru, který byl plánován na neděli. Ale na letišti bylo na neděli ohlášeno i létání vyhlídkových letů a tak se pořadatel snažil odlétat pár kol v předstihu. Což se povedlo a závod byl v neděli ukončen chvíli před příletem vyhlídkového vrtulníku. Jen jeho starty a přistání narušovali hlukem odpolední vyhlášení výsledků.

Na závěr sobotního dne proběhlo volné létání, kdy jsme provětrali naše historické „dřeváky“. Stan jednu chvíli fungoval i jako vlečná pro novinku od RC Factory větroň Rookie. Tento model jsem měl možnost testovat v neděli dopoledne. Spolu se žehrovickým Maxem jsme se střídali na gumicuku a aerovleku, stranou od soutěžní dráhy. Malý Max si kromě létání s Airtruckem a Rookie také pod mým dohledem postavil model na gumu CloudTramp.

Závody se našim závodníkům vydařili. Sice tentokrát zlato necinklo, ale Sam Andrlík, byl 2x druhý a 2x třetí. Jiří Novotný 2x třetí. Stan Stembera bral v sobotu 4. místo, ale nedělní závod nedokončil pro havárii modelu v prvním kole. Kompletní výsledky jsou na závěr příspěvku.

Následující víkend 15.-16. 6. 2024 se naši závodníci zúčastní závodu EuropaCupu v Rothenburgu (Německo). Koncem června proběhne MČR v pylonové létání pořádané LMK Kardašova Řečice.

Další reportáž ze závodů z pohledu závodníka Kamila „Mojo“ Vydry si můžete přečíst na stránkách pylonracing.cz

výsledky Ostrovského a Karlovarského poháru:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*